Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veverská Bítyška

Veverská Bitýška - FKD 0 : 0 (0 : 0)

    

FKD : Vymazal – Jelínek P., Ignačák, Gottvald, Farkaš, - Švéda (52.Raška)
Pospíšil, Křesťan (85.Novotný), Kábele – Jelínek M. (90.Weber), Janovský
 
           
Náhradní hráči : Brtníček, Raška, Novotný, Weber


Naše plány do utkání, ve kterém se hrálo o šest bodů, narušila zdravotní indispozice Radka Novotného a se zdravotními problémy šli na hřiště také Pavel Jelínek, Martin Farkaš a Jirka Ignačák. Přesto jsme do Veverské Bitýšky přijeli s cílem bodovat a nedopustit soupeři, aby se na nás bodově dotáhl.Domácí hráči nastoupili s větším nasazením a bojovností než my a vytvořili si hned z počátku utkání územní převahu. Vzhledem k tomu, že ve finální části, naštěstí pro nás, nepřesně kombinovali, vytvořili si jen málo brankových příležitostí. Když už jsme jim svými chybami do šancí pomohli, podržel nás opět výborně chytající Martin Vymazal. My jsme se snažili soupeře ohrozit z rychlých protiútoků a ze standardních situací, kterých jsme, ale měli výrazně méně než domácí. Dva velmi slibně vypadající brejky nedokázal do branky dotáhnout Zdeněk Švéda a po rohovém kopu tvrdě vystřelil Pavel Jelínek, ale trefil jen brankáře uprostřed branky. Přesto ve třicáté páté minutě po dlouhém autovém vhazování Patrik Janovský míč do branky dorazil, ale hlavní rozhodčí gól neuznal.
Druhý poločas jsme zahájili opět chybou v obraně, když Jirka Ignačák zaváhal při odehrání míče, ale znovu se včasným vyběhnutím a reflexivním zákrokem vyznamenal Martim Vymazal. V padesáté druhé minutě došlo ke kuriozní situaci, když Pavel Jelínek ve snaze přerušit rychlý protiútok soupeře zranil Zdeňka Švédu a ještě byl napomenutý žlutou kartou.
V závěrečné fázi utkání jsme se dostali pod veliký tlak domácího mužstva, který byl částečně způsobený tím, že jsme hráli proti větru, částečně tím, že jsme nedokázali udržet míč v souvislejší kombinaci a částečně tím, že rozhodčí přísněji posuzovali náš důraz v osobních soubojích než důraz domácích hráčů. Od sedmdesáté do osmdesáté páté minuty zahrávali domácí sedm přímých kopů, nepočítám další rohové kopy a dlouhá autová vhazování, takže gól visel opravdu ve vzduchu. Většinu nebezpečných příležitostí vyřešil Martin Vymazal, jednou ho na brankové čáře zastoupil Michal Jelínek a zbytek dokázali domácí hráči pozahazovat sami. Naši hráči zahrozili z přímého kopu pouze jednou, střela Petra Kábeleho dvakrát trefila břevno domácí branky. V samotném závěru jsme se dostali ještě ke dvěma brejkům, ale bohužel jsme je nedokázali dobře zakončit. Vzhledem k průběhu utkání a současnému postavení v tabulce jsme se z bodu více radovali my, ale čekají nás další těžká utkání i když teď dvě na domácím hřišti.



Vítězslav Zbořil st. – trenér FKD