Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezona 2016-2017

HODNOCENÍ TÝMŮ PO PODZIMNÍ ČÁSTI SOUTĚŽÍ

 
FKD A
Do nové fotbalové sezóny jsme vstupovali s určitými změnami v kádru. Tým opustil Patrik Janovský, který si dal od fotbalu pauzu a naopak do něj zamířil nadějný dorostenec Tomáš Adler. Jinak tým zůstal pohromadě. Do soutěže jsme vstoupili s tím, co nás provázelo uplynulou sezónu a to špatnými výkony na hřištích soupeřů a téměř neporazitelností na domácím poli. V tomto duchu jsme pokračovali až do 8. kola, kdy jsme poprvé doma ztratili body s Brankovicemi a naopak o kolo později jsme poprvé dokázali zvítězit venku a to v Nesovicích. Závěr podzimu byl netypický, když jsme dvakrát doma prohráli a poté jsme přivezli všechny body z Radslavic a následně deklasovali Letonice 8:0. Po podzimu přezimujeme na 7. místě se ziskem 19 bodů a aktivním skórem 37:25. Nejlepším střelcem týmu je David Lukeštík se 13 brankami. Mohlo být určitě lépe, ale po celou podzimní část nás provázela zranění, a tak z kádru zmizeli Kroutilík,Forró,Ignačák a Kučera a jejich ztráta se jen těžko nahrazovala. I tak lze podzim hodnotit kladně a pevně věříme, že v jarní části budeme tabulkou stoupat.

autor : Antonín Petlach

FKD B

Tým FKD B zahájil sezónu 2016/17 14.srpna mistrovským utkáním na domácím hřišti proti soupeři z Komořan. Přesvědčivé vítězství 9:2 odstartovalo nečekaně velmi úspěšný podzim 2016. Následovala série poměrně přesvědčivých vítězství. Narušila ji pouze remíza 2:2 v Lysovicích. Na závěr podzimní části sezóny se nám podařilo zlomit prokletí hřiště v Rychtářově a po jasném vítězství 8:1 přezimujeme na čele tabulky s náskokem pěti bodů před týmy z Lysovic, Dědic, Ivanovic a Pačlavic.

autor : Vlastimil Polišenský

FKD dorost

Do třetí sezóny krajské soutěže vstoupil náš dorost pod vedením trojice trenérů Petr Matula, Oldřich Jelínek a Jiří Kostelka. Z mužstva do mužů přešli Jakub Raška, Lukáš Šmerda a naopak ze starších žáků přišli Michal Chytil, Robin Ondráš, David Vykoukal, Filip Suchán a David Nohel.

Do tréninkového procesu se zapojilo 18 hráčů a trénovat jsme začali 14. července, když tréninkové jednotky probíhaly 2-3x týdně. Také jsme odehráli 3 přípravná utkání, bohužel již v prvním se zranil na 2 měsíce Michal Černý (zlomená klíční kost) a Christian Berger na celý podzim (natažené vazy v koleni). Tomáš Adler byl k dispozici „A“ mužstvu mužů a Adam Forró po odehrání 3 mistrovských utkání, pro studijní povinnosti skončil.

I z těchto důvodů se nám vstup do sezóny nepovedl. Po pěti odehraných zápasech jsme měli v tabulce pouze 1 bod. Teprve od utkání s Tišnovem a ve zbylých osmi zápasech uhráváme 19 bodů. Zvláště v domácím prostředí ztrácíme zbytečně body (Šlapanice a Kunštát). Po skončení podzimní části se umísťujeme na 7. místě, se ziskem 20 bodů a skórem 38:30. Částečná spokojenost může být s útočnou fází (průměr 2,9 gólu na zápas) a kdybychom proměnili polovinu dalších šancí, tak to mohlo být ještě lepší. Ovšem, v čem se musíme zlepšit, je obranná fáze (průměr 2,3 obdržených branek). Kromě utkání s Tišnovem, byl oporou brankař Matěj Novák, který nás podržel v několika utkáních. Dále je třeba se zlepšit v soubojích 1:1, v pokutovém území zvýšit důraz a neřešit situace zbrkle. Samozřejmě musíme zapracovat na mnoha herních dovednostech.

Tým je věkově mladý (průměr 16,4 roků) a pokud kluci zvládnou zimní přípravu a budou na sobě pracovat, jistě budou výsledky ještě lepší. Umístění do 3.místa není nemožné.

„Nej“ podzimní sezóny:

nejlepší zápas – asi doma s Tišnovem 6:4, kdy jsme do 70 minuty prohrávali 3:4 a třemi brankami v posledních 20-ti minutách otočili výsledek

nejlehčí zápas – venku v Lipovci, výhra 8:0, domácí dohrávali v 9-ti hráčích a proměnit polovinu šancí, tak mohlo být branek jednou tolik

nejtěžší zápas – doma s Rousínovem 2:2, bod s týmem, který v soutěži ani jednou neprohrál

největší prohra – v Bučovicích 4:0, kdy nás porazil jediný hráč se 4 góly

nejsmůlovatější – doma s Kunštátem 3:4, vlastní branka, srážka brankaře se spoluhráčem a darovaná branka a výhra soupeři

nejvíce odehraných minut – Broňa Machálek, všechna utkání, odehraných 1170 minut

nejvíce tréninkových jednotek – Jakub Ševčík, 87 %

nejlepší střelec – Jirka Handl, 11 branek

autor : Petr Matula

FKD STARŠI ŽÁCI

Tým starších žáků FKD zahájil přípravu na fotbalovou sezónu 2016/2017 v I. A třídě krajské soutěže Jihomoravského krajského fotbalového svazu 26. července čtyřdenním soustředěním v Němčičkách. V malém sportovním areálu mezi sjezdovkou a koupalištěm jsme trénovali dvakrát denně. Po fotbalovém tréninku pak následovala relaxace ve venkovním bazénu. V rámci soustředění jsme odehráli přípravné utkání s týmy z Hodonína a ČAFC Židenice.

Po náročném soustředění pak trénoval tým třikrát týdně v průběhu celého srpna až do zahájení sezóny.

Sezónu jsme zahájili 28. srpna mistrovským utkáním na hřišti v Řečkovicích. První zápas přinesl vítězství 3:0 na hřišti soupeře z Brna. V dalších zápasech těžké soutěže se již tak nedařilo, ale s bilancí dvě vítězství, dvě remízy a šest porážek se tým umístil na průběžném osmém místě po podzimní části sezóny.

V průběhu podzimní části sezóny jsme pokračovali v tréninkovém rytmu třikrát týdně.

V některých dnech, především se zkracujícím se podzimním dnem, to bylo poměrně náročné, protože se na hřišti potkávaly i tři mládežnické týmy současně. Vše jsme ale zvládli díky dobré organizační práci všech trenérů.

Podzimní sezóna pro nás skončila 29. října. Po týdenním odpočinku zahajujeme zimní přípravu ve sportovní hale ZŠ Drnovice. Trénovat budeme dvakrát týdně. V rámci zimní přípravy odehrajeme sedm jednodenních turnajů, vše ve sportovní hale ZŠ Drnovice.

autor: Vlastimil Polišenský

FKD MLADŠÍ ŽÁCI

Kluci ročníku 2004, doplnění mladšími spoluhráči mají za sebou zápasy podzimní části soutěže. Po pěkném pátém místě v jejich premiérové loňské sezoně jsou pro letošek očekávání vyšší. A od prvního zápasu se cíle dařilo plnit. Kluci většinu utkání vyhráli jasným rozdílem, dařilo se jim soupeře přehrávat, obrana i brankář fungovali spolehlivě. Body jsme ztratili celkem zbytečně v Rosicích, kdy jsme nedokázali proměnit spoustu vyložených šancí a soupeř nás trestal z rychlých protiútoků. Poslední zápasy byly nejnáročnější, kdy jsme vždy hráli s nejtěžšími soupeři o udržení prvního místa. To jsme uhájili proti Tišnovu a vzápětí ztratili s Blanskem. V závěrečném utkání v Kohoutovicích, ale kluci po výborném a zodpovědném výkonu tohoto soupeře zdolali 2:0 a přes zimní přestávku je může hřát umístění v čele tabulky. Není ovšem čas na přehnané oslavy, protože Kohoutovice jsou za námi pouze o skóre, třetí Blansko ztrácí jenom bod a z dalších pozic se budou chtít vyhoupnout výše Rosice a Tišnov, jejichž odstup je pouze pětibodový. V zimě kluky tudíž čeká tvrdá práce při tréninku, aby svoji pozici na jaře obhájili. Zimní přípravu jim zpestří několik halových turnajů, které pro ně pořádáme v nové drnovické sportovní hale.

Ondrášovka cup

Na konci prázdnin se hráči věkové kategorie U13 zúčastnili kvalifikačního turnaje celostátní soutěže Ondrášovka cup, který se konal ve Vyškově a podařilo se jim postoupit do dalšího kola. To se uskutečnilo 31. října 2016 v Písku. Zde kluky už čekali soupeři, se kterými se běžně neutkávají – většinou mládežnické výběry prvoligových a druholigových týmů – FK Dukla Praha, FK Jablonec, 1. FK Příbram, FK Viktoria Žižkov, SK Dynamo České Budějovice a další. Rozdíl byl znát jak v technice a stylu hry, tak občas bohužel i v nasazení. Po vítězství nad FK Litoměřicko a remíze s Jabloncem jsme obsadili 9. místo. Nejdůležitější ale je, že kluci poznali, že se mají ještě hodně co učit a věříme, že je tato zkušenost posune dál, zaberou více v tréninku, aby příště byli těmto týmům vyrovnanějším soupeřem.

autor : Tomáš Jerson

FKD MLADŠÍ PŘÍPRAVKA

Po vydařeném letním soustředění jsme se rozloučili z hráči ročníku 2007 a jedinou hráčkou ročníku 2006 Terkou Novotnou.

Soutěžní ročník 2016/17 je pro naší mladší přípravku velkou výzvou. Od začátku sezony hrají doslova jeden zápas za druhým , protože se účastní jak okresní ( A+B tým ), tak i krajské soutěže ( A tým).

Krajská soutěž znamená měření sil s týmy jako Zbrojovka Brno , Hodonín, Břeclav, které nám předvedli fotbal na vyšší úrovni. Ale v soutěži jsou i týmy, se kterými jsme sehráli vyrovnané a dobré zápasy.

V okresní soutěži naše přípravka nepoznala porážku.

autor: Roman Bobál

MUŽI A    

TABULKA STŘELCŮ

20 - Lukeštík

9 - Adler

6 - Raška

4 -Strnad

3 - Kabele, Vaškeba

2 - Gottvald, Brtníček M., Šmerda

1 - Kučera, Slavíček, Weber, Vondřich, Jelínek, Handl

 

26.3. NE 10:15 LETONICE - FKD A 3:0

2.4. NE  10:30 FKD A - BOHDALICE 4:2

9.4. NE   10:00 VÍCEMILICE - FKD A  0:2

16.4. NE 10:30 FKD A - KOBEŘICE 2:2

23.4. NE 16:00 HODĚJICE - FKD A 2:0

30.4. NE  10:30 FKD A - PUSTIMĚŘ 1:1

7.5. NE 14:00 KŘIŽANOVICE - FKD A 1:2

14.5. NE 10:30 FKD A - OTNICE 2:2

21.5. NE 10:00 BRANKOVICE - FKD A 1:0

28.5. NE 10:30 FKD A - NESOVICE 1:5

3.6. SO 16:30 ŠVÁBENICE - FKD A 5:4

11.6. NE 10:15 ROUSÍNOV B - FKD A 2:2

17.6. SO 16:30 FKD A - RADSLAVICE 0:1

                   

                                                          
13.8.    SO        17:00 BOHDALICE - FKD A 5:1
21.8.    NE        10:30 FKD A -VÍCEMILICE   2:1
27.8.    SO        10:00 KOBEŘICE - FKD A 5:1                 
  4.9.    NE        10:30 FKD A - HODĚJICE        
11.9.    NE         16:00 PUSTIMĚŘ - FKD A   4:1            
18.9.    NE        10:30 FKD A - KŘIŽANOVICE  
25.9.    NE        15:30 OTNICE  - FKD A   2:1                
2.10.    NE        10:30 FKD A- BRANKOVICE    1:1
9.10.    NE         15:00 NESOVICE - FKD A   1:3           
16.10.    NE        10:30 FKD A - ŠVÁBENICE  1:3  
23.10.    NE        10:30 FKD A – ROUSÍNOV B 2:3
30.10.    NE        14:30 RADSLAVICE - FKD A      0:2      
  6.11.    NE        10:30 FKD A - LETONICE     8:0

FKD B

27 - Kolečkář

15 - Pytela, Gibala

11 - Švanda

5 - Böhm

4 - Weber ml,

3 - Pataki, Zbořil Z, Hrubša

2 - Raška j., Zbořil V.,   Weber st, Polišenský, Bula, Mazal, Lukeštík

1 - Vaškeba, Slezák D    vlastní

MUŽI B

26.3. NE 10:30 FKD B - RYCHTÁŘOV 5:0

2.4.   NE    16:30 FKD B-  KOMOŘANY 2:0
9.4.  NE    10:30 FKD B - M. MÁLKOVICE 3:0
16.4.  NE    16:00 HOŠTICE - FKD B 5:1
30.4.   NE    16:30  HABROVANY - FKD B 0:6
7.5.   NE    10:30 FKD B - LYSOVICE 0:1
13.5.  SO     16:30  DĚDICE - FKD B 5:1
19.5. PÁ     17:30 FKD B - CHVÁLKOVICE 7:1
27.5. SO    16:00 OPATOVICE - FKD B
4.6. NE     10:30 FKD B - IVANOVICE 2:3
11.6. NE    16:30 KUČEROV - FKD B 1:2
17.6. SO    13:30 FKD B - PAČLAVICE B 5:1
 

                           

14.8.  NE    10:30 FKD B-  KOMOŘANY 9:2
21.8.  NE    15:30 M. MÁLKOVICE - FKD B 1:4
28.8.  NE    10:30 FKD B - HOŠTICE
4.9. VOLNO
11.9.   NE    10:30 FKD B - HABROVANY 6:1
17.9.   SO    15:30 LYSOVICE - FKD B 2:2
25.9.  NE     10:30 FKD B - DĚDICE 6:4
2.10.   NE     15:00 CHVÁLKOVICE - FKD B 1:5
9.10.   NE    10:30 FKD B - OPATOVICE 2:1
16.10. NE     15:00 IVANOVICE - FKD B 1:3
22.10. SO    13:00 FKD B - KUČEROV 7:1
30.10. NE    14:30 PAČLAVICE B - FKD B 1:6
6.11.   NE    14:00 RYCHTÁŘOV - FKD B 1:8

DOROST

20 - Handl

14 - Adler

8 - Kostelka

4 - Pospíšil

3 - Dvořák, Machálek,Ševčík

2 - Černý, Vlček

1 - Forró,  Vláčilík,   Nohel,   Vykoukal