Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letonice - FKD A 1:2

TJ Letonice : FKD A   1 : 2    (1:2)
Branky : 32´Lukeštík (Petřek)), 40´Kabele (Vondřich)
žluté karty : 74´Vaškeba, 83´Jelínek¨
Sestava : Hrušák – Ignačák (18´Vaškeba). P.Jelínek,Gottbald,Vondřich – Petřek, Weber ml. (46´Janovský),Němec-Strnad (88´Pataki),Lukeštík

     Trenér Pataki měl velké problémy se sestavou. Při pohledu na lavičku se na ní nacházeli jen dva náhradníci, což oproti minulému zápasu, kdy se na ní tísnila rovná šestici, byl tristní pohled. Nicméně do Letonic jsme jeli s cílem navázat na vítězství v prvním jarním kole. Od úvodní minuty jsme byli aktivnější a zatlačili domácí na jejich polovinu. Tito se snažili o rychlé brejky především z odkopů či nákopů za naší obranu. Ovšem paradoxně se domácí dostali do první šance ve 12 minutě, kdy Pavel Jelínek dělal kličku na posledním, sice téměř u rohového praporku, přišel však o míč a domácí hráč se řítil na Hrušáka a ten byl na místě.  O minutu později jsme se ocitli v přečíslení 3 na 1, ale zakončili jsme tuto herní situaci nepřesnou nahrávkou. Těchto nepřesností jsme měli ve finálové části hodně a kazilo to dojem z celkového výkonu. Ovšem ve 23 minutě jsme mohli zvedat ruce nad hlavu. Na vápně se ocitl zcela osamocený Lukeštík, ale brankář Rotrekl předvedl skvostný zákrok a střelu k tyči vyrazil. I dále jsme byli herně aktivní, ale v koncovce se nám nedařilo. Vše prolomil ve 32 minutě Lukeštík, kterého po pravici domácího brankáře našel Petřek a pro Davida nebyl problém umístit míč k protilehlé tyči. V 35 minutě jsme zahráli rohový kop tak, že se do sóla dostal domácí Zourek, který vyhrál sprinterský souboj s Weberem a míč uklidil do šibenice. Ve 40 minutě přetáhl míč od pravé autové čáry Vondřich na Kabeleho, který umotal obránce domácích a z těžkého úhlu prostřelil Rotrekla a vrátil nám vedení.
      Hned v úvodu druhé části hry se sám před Rotreklem ocitl Strnad, ale trefil nohy domácího brankáře. Připravili jsme si i několik slibných střeleckých příležitostí, ale bez efektu. Naopak domácí Zourek se v krátkém sledu ocitl ve dvou příležitostech, ale jednou minul a podruhé ho vychytal spolehlivý Hrušák. My oplatili v 66 minutě, kdy se individuálně prosadil Kabele a jeho střela z velkého skončila, s přispěním domácího brankáře, na tyči. O dvě minuty později střílel nebezpečně Lukeštík, ale jen o centimetry minul branku domácích. Největší šanci na vyrovnání měli domácí v 73 minutě, kdy se zcela sám před Hrušákem ocitl Marcone, ale na našeho brankáře nevyzrál. Ten skvěle přečetl hru a bravurním zákrokem jeho šanci zlikvidoval. To byl zákrok zápasu!  V posledních minutách se domácí snažili vysokými míči o tlak, ale poslední šanci jsme měli my. V 90 minutě byl zcela osamocený před Rotreklem Lukeštík, ale domácí brankář byl na místě.  I druhý zápas pod trenérem Patakim skončil vítězně.