Jdi na obsah Jdi na menu
 


IVANOVICE _ FKD A 4:0

Ivanovice na Hané : FKD     4 : 0    (3:0)

Žluté karty : Němec, Vaškeba

Sestava : Hrušák – Vaškeba,Ignačák,Kroutilíl, Vondřich – Janovský (55´ Strnad),Ambroz (75´Polášek),Němec,Kučera – Kabele, Lukeštík

    Již před zápasem se dostal trenér Pataki do situace, kterou mu nebylo radno závidět. Zcela se mu rozpadla stoperská dvojice a absence dua Jelínek, Gottvald se ukázala jako rozhodující. Ještě jsme se nestačili ani pořádně rozkoukat a už jsme prohrávali. Na počátku 2 minuty přilétl míč za obranu, kterého se zmocnil Holásek a své sólo zakončil přízemní střelou a poslal domácí do vedení.  Tento moment jakoby ukončil veškeré fotbalové dění na hřišti. K vidění byly emoce, fauly nadávky. Více se diskutovala, než hrálo. Takže není ani příliš, co popisovat. Naše mužstvo zcela vypadlo z tempa, kombinace nebyly žádné a tak jsme se naladili na vlnu domácích a věnovali jsme se slovním potyčkám. Ve 20 minutě se ocitl sám před Hrušákem opět Holásek, ale z mírného úhlu našeho brankáře nepřekvapil. Následný roh však v síti skončil, když míč zpoza šestnáctky dostal do branky zmiňovaný Holásek.  Domácí zvýšili svoji bojovnost a důraz a nám se nedařilo absolutně v ničem. Nebylo proto divu, že ve 34 minutě se míč opět třepetal v naší síti, když ho tam nečekaně z voleje napálil Neckář. Ve 41 minutě ještě trefil Olejníček tyč naší branky. Poté jsme viděli červenou kartu, kterou vyfasoval nejnebezpečnější hráč domácích Holásek, který kopl bez míče Vaškebu.

     Kdo čekal, že proti desítce hráčů spustíme rachot, byl na omylu. Domácí zalezli na svojí polovinu a dlouhými odkopy hledali nabíhající hráče. Nejčastěji míč směřoval na Olejníčka, který znamenal velké nebezpečí.  V 58 a 65 minutě, proti Olejníčkovi vyzrál Hrušák, který předvedl dva skvělé zákroky. V 65 minutě ovšem Olejníček vyběhl za obranu, oklamal vyběhnutého Hrušáka a pohodlně zakončil. V 80 minutě se ocitl před Hrušákem jeden z hráčů domácích, ale Roman střelu lapil. My měli jedinou velkou šanci v 87 minutě, kdy Vondřich trefil tyč. V Ivanovicích jsme si vyhrát nezasloužili. Branku jsme téměř netrefili a proti desítce hráčů domácích jsme působili jako děti z mateřské školky na výletě ve velkém městě. Nic jsme nevymysleli a po tragickém výkonu inkasovali čtyřku. Nic se nedá dělat. Na zápas se musí rychle zapomenout a v dalším zápase se pokusit bodovat.