Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.5. FKD A - KŘIŽANOVICE 5:1

Brtníček M. – Farkaš,  Jelínek P., Ignačák, Bula (41. Bébar ) - Kroutilík, Pytela, Švanda, Kollár (75. Lecián)– Slezák D.(70. Slezák M,.), Novotný

                      

Hosté z Křižanovic přijeli v neúplné sestavě a domácí v začátku utkání navázali na nevalné výkony z minulých kol. Hned ve 4 min. po zbytečném rohu a zaváhání brankáře  si dal David Slezák vlastní branku. Potom Drnovice zatlačily Křižanovice na vlastní polovinu, ale chyběla přesná finální přihrávka a zakončení. Až v 26. min. se po centru Kollára prosadil hlavou Novotný a srovnal na 1:1. Další branková příležitost byla po centru domácího kapitána Pytely, ten našel ve velkém vápně D. Slezáka, ale jeho hlavička byla nepřesná. V 40. min. šli domácí do vedení  2:1, když po standardní situaci Křižanovic zachytil míč Marian Brtníček a dlouhým výkopem poslal Novotného do brejku, který svoji šanci s přehledem proměnil. Ke konci poločasu se mohl do dobré příležitosti dostat Pytela, jenže přihrávka Novotného byla nepřesná.

Ve druhém poločase nejdříve rozhodčí Novotný neuznal branku D. Slezákovi a stav se měnil až v 55. min.na 3:1 po pěkné střele Bébara z hranice šestnáctky. Další dobrou  příležitost po centru Kroutilíka nezužitkovali D. Slezák. Pytela Slezáka během chvíle  dvakrát napodobil, nejdříve nastřelil břevno a potom zaváhal, když Švanda trefil z trestného kopu tyč a odražený míč ve vyložené šanci místo střely zpracovával.  Stav se opět  měnil v 82. min. po kolmé přihrávce Švandy na Michala Slezáka, který v přečíslení dva na jednoho nahrál Novotnému a ten se v koncovce opět nemýlil. Za chvíli mohl Novotný oplatit přihrávku do vyložené šance M. Slezákovi , ale jeho přihrávka byla nepřesná.  V 83. min. házel dlouhý aut Lecián  před branku hostů, tam se prosadil Ignačák a uzavřel stav na 5:1.