Jdi na obsah Jdi na menu
 


I. kolo FKD - Milonice 10:2

12.8.2007 I.kolo IV.třídy Okresní soutěže Vyškov:

 

FKD - Milonice  10:2 (4:2)

branky: Rogožan R. 4, Zbořil Z. 2, Švanda 2, Böhm, Brtníček D.

Sestava FKD: Brtníček D. - Brunclík, Lecián (25.Kroutilík), Slezák D., Jiříček (46.Zbořil V.) - Jelínek M., Švanda, Pytela, Böhm - Zbořil Z., Rogožan R. ( 75.Dvořák)

 

Do Drnovic se po roce vrátil mužský fotbal a i když to bude jen IV.třída, tak tento okamžik si nenechalo ujít na 600 diváků. Na tuto soutěž zcela nevídaná návštěva viděla 12 branek.

Utkání předcházelo představení hráčů a slavností výkop provedla starostka obce Drnovice p.Hermanová a předseda OFS Vyškov p. Baláž.

Samotné utkání se vyvíjelo v režii domácích hráčů, ale ti dlouho překonávali svoji nervozitu a ta jim v úvodu utkání viditelně svazovala nohy. Milonice hrozily z rychlých brejků a tak se diváci určitě nenudili. První branku v novodobé historii vstřelil nestárnoucí Bob Rogožan, který důrazně zakončil centr Z.Zbořila. Druhou branku opět vstřelil Rogožan a tentokráte ho ideálně uvolnil Švanda. Na 3:0 zvyšoval Zbyněk Zbořil, který nadvakrát usměrnil do brány přihrávku Böhma. Pak se prosadili i hosté, kteří nejdříve proměnili pokutový kop a vzápětí snížili po rychlé akci Paculy na 3:2. Očividně nervozní hráče Drnovic uklidnil do šatny gól Zbyňka Zbořila z penalty na 4:2. Po změně stran se už hrálo jen na jednu bránu a skóre narůstalo. Dušan Švanda proměnil krásnou střelou trestný kop ze 20 metrů. Pak ještě jednou zazlobili hosté, ale svou druhou penaltu už neproměnili a tak přišel trest na druhé straně. Nepřesný odkop od brány vystihl Z.Zbořil, předložil míč Robertu Rogožanovi a ten zvýšil na 6:2. Následně znovu uvolnil střelecky disponovaného Rogožana Švanda a ten svým čtvrtým gólem završil svůj den. Na 8:2 zvyšoval Dušan Švanda chytrým lobem přes brankáře hostí, na 9:2 pak chytře využil další pobídky od Z.Zbořila Oldřich Böhm a na konečných 10:2 upravil v závěrečné minutě z penalty brankář Daniel Brtníček.

Drnovičtí rázně vykročili za svým cílem postupem do vyšší soutěže a kdo strávil příjemné dopoledne v Drnovicích na fotbale, tak určitě nelitoval. Mluveným slovem fotbalem provázel a mistrně ho komentoval pan Jiří Dvořák.

Současně hráči děkují za skvělou podporu divákům a za týden v neděli v 10:15 hodin se těší znovu nashledanou při dalším utkáním.