Jdi na obsah Jdi na menu
 


NESOVICE - FKD A 1:3

Nesovice : FKD    1 : 3   (1:2)

Branky :  2x Strnad, Vaškeba

Sestava : Hrušák – Vaškeba,Gottvald,Jelínek,Weber – Adler,Pytela,Němec,Vondřich - Strnad,Lukeštík-D.Forró,Pospíšil

     V  Nesovicích  jsme získali první body z venkovních hřišť a nutno říci, že zaslouženě. Sestava se sice nerodila lehce, ale i přes velké ztráty jsme projevili větší kvalitu a touhu  po vítězství.

     Utkání začalo v kvapíkovém tempu. Hned v první minutě jsme zahrávali trestný kop, který Lukeštík přetáhl na zadní tyč, kde našel hlavu Vondřicha, ale jeho hlavička byla slabá a skončila v náručí domácího brankáře. Domácí odpověděli velice rychle. Ve 3 minutě si duo jejich hráčů vyměnilo míč na hranici velkého vápna a pro Nedoklanova nebyl problém míč umístit přízemní střelou k tyči a poslat domácí do vedení. Jenomže od tohoto okamžiku jsme začali hrát my a se zvýšenou aktivitou přicházely i šance. A že jich bylo! V 5 minutě nádherně vystřelil zpoza velkého vápna Lukeštík a jen o vlásek minul šibenici. Ve 14 minutě Strnad našel na velkém vápně Lukeštíka, ten mu sklepnul do běhu a Mates nádhernou ranou srovnal.  Ve 20 minut se za obranou ocitl Strnad a tváří v tvář brankáři neuspěl. Ve 23 minutě opět Strnad a tentokráte běží sám na brankáře, ale střílí vedle. O minutu později je zcela sám před brankářem Adler, ale domácí brankář míč vyrazil. V 32 minutě přichází druhá šance domácích, ale zato obrovská! Sám hráč se řítí na Hrušáka, ale zakončuje jen slabě do jeho rukou. 37 minutě jdeme do vedení! Weber posadí míč na hlavu Vaškeby, jehož hlavičku zázračně vytáhne domácí brankář, ale dobíhající Strnad se nemýlí a míč uklízí do sítě. Ve 42 minutě nebezpečně střílí z velkého vápna osamocený Vondřich, ale branku netrefil.

    I v úvodu druhé části je hra pevně v naší režii. Není proto divu, že v 51 minutě zvyšujeme naše vedení. Po rozehraném rohu trefuje Gottvald tyč, ale míč se odrazí k Vaškebovi, který neměl problém trefit odkrytou část branky. V 59 minutě se připomínají domácí, když po rozehraném trestném kopu a následném závaru likviduje reflexivně Hrušák střelu z malého vápna. My postupně vyklízíme pole a domácí zvyšují obrátky. V 66 minutě trefují tyč. V 70 minutě zahrávají penaltu, ale Nedoklanov jí pošle do břevna a následná dorážka končí vedle. Poté vyřešíme několik závarů před naší brankou a je zde konec. Tři body z hřiště soupeře putují do Drnovic.

     Zápas jsme zvládli ve velkém stylu. Již po první půli mohlo nýt rozhodnuto. S přibývajícím časem jsme však vyklízeli pozice. Nebylo divu, v sestavě byli hráči, kteří měli za sebou dopolední zápas (Weber,Pytela) a Adler hrál dokonce chvílí předtím za dorost. Z tohoto pohledu velice dobrá práce.