Jdi na obsah Jdi na menu
 


LETONICE - FKD A 3:0

Letonice : FKD    3:0    (1:0)

Sestava : Hrušák – Vondřich,Jelínek,Gottvald,Šmerda-Raška,Vondřich,Adler,Matoušek-Bobál,Lukeštík-Slezák,Handl

Žluté  karty : Lukeštík,Jelínek

 

    První jarní zápas jsme odehráli s posledními Letonicemi, a kdo si myslel, že to bude jednoznačná záležitost, byl na omylu. Domácí celek přes zimu notně posílil a netají se záchranářským cílem. Náš celek odcestoval v nekompletní sestavě a oproti podzimním bojům chyběli zranění Němec,Strnad,Petřek,Kroutilík,Ignačák a Kučera. Ze sestavy také zmizel Petr Kabele, který přestoupil do Ivanovic.

    V první části jsme byli aktivnější než domácí a vytvořili si několik slibných příležitostí. První jarní střelou se prezentoval v 9 minutě Adler, ale z velkého vápna nezacílil přesně. Ve 14 minutě si na dlouhý nákop naběhl Lukeštík, s míčem skončil až u lajny hraničící konec hřiště, ale místo nahrávky na osamoceného Rašku vystřelil. Jeho střela překvapivě prošla podél brankové čáry, ale v síti neskončila. V 17 minutě Raška vymotal obránce domácích a z úhlu postupoval sám na brankáře, jenomže i on místo nahrávky na dva nabíhající spoluhráče zvolil nepřesnou střelu. V 19 minutě nečekaně udeřilo na naší straně. Po nedůrazném odkopu se opřel do míče Krejčíř a střelou pod břevno poslal domácí do vedení. I nadále jsme byli aktivnější my. Ve 20 minutě skončila slabá Lukeštíkova střela v náručí domácího brankáře Pitáka. O tři minuty později se dostal nepovedený odkop domácích k Matouškovi a ten zcela sám přestřelil branku. Ve 26 minutě se mohlo skóre měnit ve prospěch domácích, když domácí Kučera vnikl do vápna a jeho střelu jsme v poslední chvíli zblokovali nad branku. O minutu později jsme v brankovišti vytvořili závar a Jelínkova hlavička skončila v náručí Pitáka. Ve 33 minutě zachránil Adler na brankové čáře ve skórování Lazorovi.  Ve 36 minutě zahrál precizně Lukeštík trestný kop, který na zadní tyči našel Šmerdu, ale ten opět přestřelil.

     Vše podstatné se odehrálo v úvodu druhé části. Ve 48 minutě nic neřešící souboj, mimo střeleckou pozici skončil pádem domácího hráče a sudí ukázal na značku pokutového kopu. K penaltě se postavil Lazor, ale Hrušák jeho střelu vyrazil, na následnou dorážku stejného hráče však nestačil zareagovat a domácí šli do trháku. V 56 minutě vnikl do pokutového území Raška, který v souboji s hráčem domácích končí na zemi. Sudí zadul do píšťalky a nařídil trestný kop ve prospěch domácích. Za protesty viděl žlutou Lukeštík. V 60 minutě vidíme totální chybu v našich zadních řadách. Hrušák si s Jelínkem nešťastně vyměňovali míč, až se ho zmocnil domácí Lazor a pro něj nebyl problém trefit síť v naší brance. Od tohoto okamžiku zápas prakticky skončil. Domácí vědomi si jasného náskoku hráli, co potřebovali. My se sice snažili, ale náš přechod do útoku byl poněkud kostrbatý a navíc jsme nedokázali pořádně trefit brankový prostor.

     Pokud budeme chtít mluvit o ztrátě bodů, tak hlavně v první části hry, kdy jsme špatně řešili finální situace a naopak domácí byli v koncovce přímočařejší. Ze zápasu se musíme otřepat a už v následném zápase s Bohdalicemi potvrdit, že výpadek byl skutečně jen náhodný.