Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křižanovice _FKD

Souboj dvou sousedů tabulce pro sebe rozhodli domácí, kteří byli důraznější v koncovce. Hosté promarnili první část hry, kdy byli lepší, nastřelili třikrát brankovou konstrukci, ale do černého se netrefili.
      Hosté začali lépe, byli pohyblivější a kombinačně zdatnější. Již v 8 minutě mohli jít do vedení, když trestný kop posadil Ambroz na hlavu Gottvalda a ten z prostoru malého vápna přestřelil branku domácího Klimčíka. O čtyři minuty později poslal Němec křižní centr do leva na Lukeštíka a ten zcela osamocený střílel z jedné vedle branky. Ve 14 minutě se ocitl v brankové příležitosti domácí hráč, který běžel sám na Hrušáka, ale nedokázal ho prostřelit. Ve 23 minutě zatáhl míč Vondřich, předložil ho Lukeštíkovi, který byl zcela sám před Klimčíkem a trefil tyč. Hosté měli výraznou převahu a několikráte se dostali do nebezpečných střeleckých pozic, ale s koncovkou byli na štíru.  Ve 32 minutě zatáhl míč zprava Kabele a z těžkého úhlu ho napálil na bránu a trefil tyč Klimčíkovi brány. Poté jsme viděli několikrát přečíslení tři na dva nebo čtyři na tři, které hosté vyřešili velice špatně. Do kabin se proto šlo za nerozhodného stavu.
    
     Úvod druhé části hry pokračoval ve stejném duchu. Hned v úvodu lapil Klimčík šanci Lukeštíkovi. V 54 minutě předvedli hosté akci jako z fotbalové učebnice, kdy Lukeštík zprava poslal centr do vápna, do kterého se střemhlav položil Kabele a trefil břevno. Nedáš, dostaneš. V 59 minutě zahrával domácí Ondráček z levé strany trestný kop, který se dostal na hlavu Fürsta a ten z malého vápna překonal Hrušáka. Od tohoto okamžiku se hosté pomalu vytrácí ze hry. V 64 minutě vytáhl bravurní zákrok Hrušák. V 66 minutě může hosty do hry vrátit Lukeštík, který se uvolnil za velkým a ocitl se sám před Klimčíkem, ale míč si předkopl a ten zůstal pod tělem domácího brankáře. To bylo od hostů vše. Zcela vyklidili herní prostor a nechali hrát domácí. V 79 minutě se v prostoru penalty uvolnil Skokan a střelou k tyči nedal Hrušákovi šanci. Touto brankou tak uzavřel účet zápasu, v němž byli hosté herně lepší, ale domácí efektivnější.
 
 


Ohlasy k zápasu


FK Drnovice
Zbyněk Zbořil (trenér FKD):    Dnes to byl asi nejlepší výkon na hřištích soupeřů, ale výsledek to nepřineslo. Ještě to nikdo jinak nevymyslel, fotbal se stále hraje na góly. A to se nakonec podařilo domácím, takže asi vyhráli zaslouženě. V prvním poločase jsme měli dostatek šancí zápas rozhodnout včetně sólových nájezdů, dvou tyček, překopnutá prázdná brána atd. Začátek druhé byl podobný, brzy jsme se dostali do velké šance, která ten zápas asi rozhodla. Sehráli jsme rychlou akci po levé straně, Lukeštík našel centrem na zadní tyči Kabeleho, ale ten z pár metrů potřetí nastřelil břevno. V 60.minutě jsme dostali ze závaru po standardce branku my a úplně vypadli z dosavadního výkonu Závěr zápasu už nebyl dobrý, dostali jsme z brejku druhý gól a bylo po zápase.