Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křižanovice - FKD A 1:2

Křižanovice : FKD    1 : 2       (0:0)

Branky : Lukeštík, Raška

Sestava : Hrušák – Vaškeba,Gottvald,Jelínek,Weber – Bobál,Vondřich,Adler,Raška – Lukeštík,Slezák – Pataki,Šmerda

Střely na branky : 4: 4, rohy : 8:3

Žluté karty : Slezák,Vaškeba,Vondřich

 

   V Křižanovicích jsme ještě nevyhráli, a když jsme krátce po nedělním odpoledni dorazili doslova s lazaretem, tak naše vyhlídky nebyly zrovna nejlepší. Ovšem i domácí nebyli v plné polní, když postrádali distancované Klimčíka a Ondráčka.

    Od počátku zápasu jsme byli aktivnější.  Hned v 1 minutě jsme vyprodukovali závar v malém vápně, ale bez efektu. Ve 4 minutě centroval Slezák tak, že se míč snášel do šibenice, ale pozorný Bambásek ho lapil. Poté se hra přenesla mezi pokutové území.  Větší vzrušení přinesla až 29 minuta, když Vaškeba posadil míč na hlavu Lukeštíka , ale ten z malého vápna minul branku. O minutu později zatáhl míč do vápna Adler, našel před prázdnou brankou Slezáka, který míč poslal směrem do sítě, ale příliš nedůrazně a tak domácí obránce ve skluzu míč vykopl.  V 32 minutě přilétl do našeho vápna nebezpečný centr, ale osamocený Brožina minul naší svatyni. V 37 minutě zatočil roh do vápna Lukeštík, míč se odrazil k Adlerovi a ten z několika metrů přestřelil. Branku jsme tak v první části neviděli.

       V druhé půli byli nebezpeční i domácí. Toto demonstroval v 53 minutě Kroupa, který se naběhl za obranu a už se řítil sám na Hrušáka, který však vyběhl hodně daleko a v přímém souboji odkopl míč z nohy Kroupy. 59 minuta byla zapsána jako gólová. Vaškeba uvolnil moravskou uličkou Lukeštíka, který udělal kličku Bambáskovi a prázdnou branku neminul. Jenomže to byl signál pro domácí. Ti záhy ovládli dění na hřišti. V 64 minutě jsme viděli jejich dvě hlavičky po rohu, které však v síti neskončily. V 67 minutě domácí zvedali ruce nad hlavu, když před prázdnou brankou se zjevil  Olša, kterého ze strany našel jeho spoluhráč, ale neskutečný zákrok Hrušáka nás držel nad vodou. V 72 minutě přišlo to, co muselo. Domácí zahráli roh, odražený míč se dostal k Fürstovi, který ho napálil pod břevno, a bylo srovnáno. Záhy jsme převzali iniciativu my a brzy si vzali vedení zpět. Hrající trenér Pataki vysunul podél lajny Šmerdu, který přízemní přihrávku nasměroval na zadní tyč, kde se objevil Raška a trefil odkrytou část branky.  V 85 minutě mohli opět odpovědět domácí, když přetažený centr se snažil dostat hlavou do branky jejich útočník, ale Hrušák opět ukázal, v jaké chytá pohodě a míč vyrazil.

     Po delší době jsme tak mohli slavit vítězství, které těší o to více, že vznikl na půdě soupeře, kde se nám dlouhodobě nedaří.