Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křižanovice - FKD 4:0

Křižanovice : FKD     4 : 0     (1:0)
Sestava : Hrušák – Petřek 60´Klimek),Jelínek,Gottvald,Ignačák-Janovský (46´Kroutilík), Ambroz,Forró,Strnad-Lukeštík,Kábele
Žk: 83´Kábele 
 
      Již ve 2 minutě jsme vyrobili hrubku, když Petřek vracel míč obsazenému Jelínkovi, který přišel o míč a sám hráč domácích zakončil velice slabě a tak Hrušák míč chytil. Poté jsme viděli celkem vyrovnanou hru. V 8 minutě vyrazil domácí brankář Klimčík centr Ambroze na velké vápno, kde byl Kábele, ale jeho střela neměla patřičnou razanci a pro domácího brankáře nebyl problém míč lapit. O minutu později šli domácí do vedení. V běžném souboji tělo na tělo se zřítil k zemi domácí Navrátil a sudí na zavolání domácích fandů „penalta“, tuto písknul. Domácí Raušer jí s přehledem proměnil. Branka nás vykolejila a domácí měli několik nebezpečných pokusů zpoza velkého, ale nevtěsnali je mezi tři tyče. Ve 23 minutě mohlo být srovnáno. Forró poslal centr do vápna, kde ho jeden z domácích sklepl na Kábeleho a ten z malého vápna přestřelil. Ve 29 minutě jsme vyrovnali, když Strnad unikl po levé straně a našel mezi obránce naběhnutého Lukeštíka a ten míč krásně umístil k tyči. Sudí však zamával ofsajd. Nemá skutečně cenu diskutovat, zda byl.  Ve 32 minutě vystřelil zpoza velkého Lukeštík a Klimčík míč s námahou vyrazil na roh. To bylo z první půle vše. Domácí byli hodně bojovní, ale žádnou velkou šanci neměli. 
      V úvodní pětiminutovce jsme zrychlili hru a domácí nevěděli kam dříve skočit. Ovšem ve 49 minutě nepovedený cent domácího hráče směřoval do naší branky, ale Hrušák ho skvěle vytáhl. V 52 minutě jsme míč dostali na aut, domácí ho rychle rozehráli a naše nekoncentrovaná obrana nestačila zareagovat na domácího Fürsta, který sám před Hrušákem nezaváhal. V 55 minutě mohl snížit Kábele, který byl sám ve vápně, ale přestřelil branku. O minutu později si Kábele sklepl míč za obranu a jeho střelu zblokoval skluzem domácí hráč. V 60 minutě se ocitl sám před Hrušákem Navrátil, ale přestřelil branku. V 66 minutě kopal Lukeštík trestný kop a míč trefil ruku domácího hráče a sudí píská penaltu. Také hodně přísnou. K míči se postavil Lukeštík a poslal ho po pravé ruce domácího brankáře. Ten směr vystihl a jeho nepříliš razantní střelu lapil. Od tohoto okamžiku jsme zcela vypadli ze hry a domácí ovládli hru. V 75 minutě blokuje střelu Navrátila na malém vápně Jelínek. V 76 minutě unikl Navrátil, ale opět minul branku. Ovšem v 80 minutě, v době, kdy hrajeme na riziko, prošel naší obranou jako nůž máslem Fürst a je to 3:0 pro domácí. O dvě minuty později podobná situace a opět Fürst sám před Hrušákem a je to 4:0.  V závěru mají další obrovskou šanci domácí, ale jejich osamocený hráč na Hrušáka nevyzrál. Tečku dělá v 90 minutě Ambroz, který z malého vápna napálil centrovaný míč vedle a demonstroval, tak náš zmar v koncovce. Tímto zápasem skončila naše série šesti výher v řadě. 

Antonín Petlach (trenér)
V týdnu jsme pro zranění a pracovní povinnosti zrušili trénink a do samotného zápasu nastoupili někteří hráči se zraněním. Navíc musel po půli střídat Janovský. Nicméně musím říci, že nám v zápase chyběla bojovnost, obětavost a nasazení, které předváděli domácí. Měli větší touhu po vítězství, a proto vyhráli. My se sice snažili, ale bylo to hodně mdlé a pomalé.Máme za sebou úspěšnou sérii , která v Křižanovicích skončila a my se nyní musíme soustředit na další zápas s Vícemilicemi.