Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD A _ NĚMČANY 6:1

FKD : Němčany       6 : 1     ( 4:1)
Branky . Lukeštík 2, Ambroz, Kučera, Ignačák, Forró
Sestava : Hrušák – Petřek (67´Klimek),Gottvald,P.Jelínek,Ignačák – Janovský,Forró (71´Měřínský),Kučera (57´Strnad) – Lukeštík,Kábele,Ambroz

     V nedělní dopoledne přijel do Drnovic poslední celek tabulky  a před námi stál úkol v podobě vítězství. Hned od úvodu jsme byli aktivnější a svého soupeře jednoznačně přehrávali. V 5 minutě jsme se ujali vedení zásluhou Kučery, kterého uvolnil, v pokutovém území, Forró. O tři minuty později našel přetažený centr na zadní tyči osamoceného Ambroze, ale ten z první přestřelil branku. V 11 minutě se ve vápně volnil opět Ambroz , ale branku opět minul. Až v 15 minutě se mohl Ambroz radovat, když ho krásně uvolnil Petřek a my vedli 2:0. Ve 22 minutě jsme kopali roh, míč se dostal k osamocenému Gottvaldovi, který v malém vápně slabě zakončil do rukou brankáře hostů. Ve 24 minutě přišla parádní akce, kdy Ambroz dostal míč k autové čáře, zatáhl ho a jeho zpětná nahrávka našla Lukeštíka, který se trefil k tyči. Prakticky po rozehrání přišel centr hostů na hranici vápna, kde se střelou po zemi prosadil Hošek a snížil. Poté jsme na chvíli vypadli z tempa a dovolili hostům , aby dvakráte ohrozili brankáře Hrušáka. Ve 38 minutě našel přízemní nahrávkou  asi metr před brankou Kábele Ambroze, ale toho vychytal brankář hostů Kuchynka. Ve 40 minutě se ve velké šanci ocitl Kábele, ale minul. Ve 41 minutě je v šanci Ignačák, ale Kuchynka opět chytá. Ve 44 minutě Forró zatáhl míč do pokutového území a po pravé ruce brankáře Kuchynky obejde dva hráče, Kuchynku si položí na zem a pohodlně zvyšuje na 4:1. V poslední minutě ještě nebezpěčně střílí Forró, ale Kuchynka míč vyráží. 
      Úvod druhé části zahajuje průnik Petřek do vápna a jeho střelu chytá Kuchynka Poté v krátkém sledu nebezpečně střílí Němčany. V 64 minutě se prosazuje  Lukeštík a my vedeme 5:1. Od tohoto okamžiku hosty svíráme na jejich polovině a vytváříme si množství šancí. Jediný muž, který nám dělal problémy byl brankář Kuchynka, který lapá neuvěřitelné věci. Dvakráte tváří v tvář nedá šanci Lukeštíkovi. Po pěkné akci zakončuje téměř do prázdné hlavou Kábele, ale míč jde nad břevno. Takhle bychom mohli pokračovat. Až v 77 minutě korunuje naší jasnou převahu Ignačák, kterého na velkém vápně našel průnikovou nahrávkou Kábele a pro Ignačíáka nebyl problém Kuchynku prostřelit. V posledních minutách přišly další šance, ale bez efektu. Vítězství bylo jednoznačná, naše převaha také. Šancí jsme měli na tři zápasy a stát dnes v brance Němčan někdo jiný něž Kuchynka, tak by skóre bylo dvouciferné. 
Patrik Janovský (hráč FKD o.s.): Od začátku zápasu jsme dominovali. Hráli jsme svoji hru a nepustili jsme je do ničeho, až na ten náš výpadek po tom třetím gólu. Dneska jsem prostě hráli dobře. S mým výkonem jsem spokojený, ale mohlo to být lepší.
Marek Kuchynka (brankář TJ Němčany): Dělali jsme individuální chyby, s kterých padly všechny góly. Nicméně s mým výkonem v druhém poločase jsem byl spokojený