Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD A - Vícemilice 6:1

FKD : Vícemilice    6 : 1     (3:1)
Branky : Ambroz 3 (12´.60´,83´), Lukeštík 2 ( 21´,37´), Kábele (80´)
Žluté karty : Kroutilík,Kábele
Sestava : Hrušák – Klimek (66´Strnad),Měřínský,Gottvald,Ignačák – Janovský,Ambroz,Kroutilík,Forró – Kábele (84´Petřek), Lukeštík

     V nedělení dopoledne jsme chtěli napravit debakl z Křižanovic. Proti nám stál soupeř s exligistou Pacandou. Úvodní oťukávání ukončil v 10 minutě hostující Havránek, který využil nahrávku mezi naše obránce a přízemní střelou překonal Hrušáka. Odpověď však přišla velice rychle. Ve 12 minutě si všiml Ambroz vyběhnutého brankáře hostů Kargera a střelou z téměř 35 metrů ho přehodil a srovnal. O dvě minuty později napřáhl tentýž hráč z 25 metrů a hostující Karger se musel hodně natahovat, aby střelu mířící do šibenice vytáhl na roh.  V 18 minutě se opět připomenuli hosté, když přečíslení dva na jednoho hasil Ignačák. V těchto fázích zápasu se hrálo nahoru, dolů, což se divákům muselo líbit. Ve 20 minutě se ocitl sám před brankářem hostů Kábele, ale Karger jeho střelu vyrazil. Pak přišla 21 minuta a velice pěkná akce našeho celku. Míč jsme zatáhli po pravé straně Ambrozem, který poslal přízemní nahrávku a na zadní tyči se ocitl osamocený Lukeštík a poslal nás do vedení. Poté se opět připomněli hosté. Nejprve zahrozili nebezpečným centrem do vápna po trestném kopu, aby poté Pacanda utancoval několik našich hráčů, ale jeho střelu naštěstí zblokoval Ignačák. V 37 minutě poslal pas mezi hráče hostů Kroutilík, na něhož si naběhl Lukeštík, který na Kargera postupoval sám od půlící čáry a přízemní střelou mu nedal šanci. To bylo ze zajímavých situací vše.
     V druhé části hry jsme sledovali opatrný začátek. My jsme drželi míč a hosté se snažili o napadání a nakopávání míčů na své útočníky. Rozuzlení zápasu padlo v 60 minutě. Kábele strčil míč mezi dva obránce, kam si naběhl Ambroz, který krásným lobem nedal Kargrovi v brance hostů šanci. Od tohoto okamžiku jasně vládneme na hřišti. Hosté jakoby rezignovali. Nejprve nedokážeme trefit branku ze dvou trestných kopů, těsně za velkým vápnem (Lukeštík, Ambroz), následně nedokáže centr Janovského usměrnit do prázdné branky Gottvald, poté, co vyhraje vzdušný souboj nad brankářem Kargerem. Dvakrát nedokážeme využít přečíslení tři na jednoho, kdy situaci řešíme špatnou nahrávkou. V 80 minutě se již trefujeme do černého. Branku dáváme z přečíslení, kdy na konci akce je Kábele, kterého uvolnil Gottvald, a ten sám před Kargerem se nemýlí. O tři minuty později přichází fotbalová paráda. Forró zatáhl míč zprava do vápna, kde ho sekne a nechá přeběhnout obránce a následnou nahrávkou nachází osamoceného Ambroze, který z hranice pokutového kopu nádherně trefuje do šibenice a to ještě míč opře o tyč. Touto brankou dovršuje hattrick. Zápas končí a my zcela napravili výsledek z uplynulého kola.