Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brankovice - FKD A 4:3

Brankovice : FKD        4 : 3     (4:2)
Branky : 2 Šmerda, Vlček
Žluté karty : Vondřich,Vaškeba,Handl,Jelínek,Brtníček,Pospíšil
Střely na branku : 10:5, rohy : 6:4
Sestava : Hrušák – Vaškeba,Jelínek,Gottvald,Vlček-Raška,Bobál,Vondřich,Handl-Šmerda,Brtníček-Pospíšil

   Oproti minulé sestavě chybělo hned kvarteto hráčů  Lukeštík,Forró,Weber a Strnad byli z různých důvodů, mimo a když k tomu přičteme ještě absenci  stálice loňské sestavy Adlera, tak to byl v sestavě celkem  svěží průvan. Proti Brankovicím se nám dlouhodobě nedaří a tak jsme byli plni očekávání, co s námi udělá hodové klání.
    Domácí od první minuty pokračovali v hodovém veselí. Hýřili pohybem a do šancí se dostávali celkem snadno. Hned v samotném úvodu jejich osamocený hráč hlavičkoval vedle. V 5 minutě však šli do vedení, když přetažený centr zpracoval Pospíchal, zasekávačkou se zbavil Vondřicha a otevřel skóre zápasu. V 9 minutě akce jako přes kopírák a na jejím konci Tylšar, který zvolil stejné zakončení, a domácí vedli o dvě branky. Ovšem my z první akce také skórovali. Gottvald poslal míč za obranu, kde se ho zmocnil Handl, který viděl ještě nabíhajícího Šmerdy a pro něj nebyl problém uklidit míč do prázdné branky. Aktivita domácích stále pokračovala, a proto nebylo divu, že padly další branky do naší sítě. Ve 22 minutě dlouhý míč za obranu, následoval centr do vápna a tam osamocený Pospíchal zvýšil vedení domácích. Za necelé dvě minuty Proniuk za naší obranou poslal nechytatelnou střelu k tyči a náskok domácích byl hrůzostrašný, 4:1. Domácí byli na koni, ale další branku nepřidali. Naopak my jsme korigovali ve 33 minutě, když Vlček přetáhl centr na zadní tyč, kde se do něj položil Šmerda a snížil na 4:2. Tím poločas skončil. V něm byly jednoznačně lepší domácí a jejich vedení bylo naprosto zasloužené.
    Hned v úvodu druhé části mohlo být zle, když se před prázdnou brankou ocitl Horák, ale trefil na brankové čáře postaveného Vlčka. Ještě v 55 minutě se mohlo měnit skóre ve prospěch domácích, ale hlavičku lapil Hrušák. V 60 minutě se dostal za obranu Vlček a své sólo zakončil střelou pod břevno. Tento okamžik nás zdvihnul. Byli jsme tentokráte aktivnější my a hrálo se převážně na půlce domácích. Ovšem územní převahu jsme nedokázali proměnit ve vstřelení branky. V 73 minutě jen těsně minul z trestného kopu Vondřich. Stejná šance na druhé straně a Proniukův trestný kop vytáhl na roh Hrušák. V 85 minutě se domácí dostali do přečíslení 2 na 1 domácí, ale Hrušák ukázal svůj reflex. O dvě minuty později pronikl za obranu Šmerda a srovnal. Pomezní rozhodčí však signalizoval ofsajd a tak se srovnání nekonalo. 
     Zápas jsme prohráli hlavně v prvním poločase, kde jsme zaostávali ve všem. Zlepšený výkon v druhé části na zisk bodu nestačil.