Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD A - NESOVICE 1:5

FKD : Nesovice    1 : 5   (0:3)

Branku dal Jelínek, střely na branku : 2 : 9, rohy : 5:2

Sestava : Hrušák – Šmerda,Jelínek,Slavíček,Gottvald – Raška,Vondřich,Adler,Matoušek – Bobál,Lukeštík-Handl

     Od souboje s poslední týmem tabulky jsem nic jiného, než tři body nečekaly, ale to, co se odehrálo na hřišti, překvapilo všechny. Výsledek 1:5 je krutou porážkou a jen těžko budete hledat podobný debakl na domácím hřišti za poslední roky.

      V úvodu jsme drželi více míč na našich nohou a vytvořili se mírnou převahu, ale bez větší šance. Až v 10 minutě nás mohlo dostat do vedení Lukeštík, kterého na hranice velkého vápna našel Adler a náš zcela osamocený kanonýr minul branku Sádlíka. I nadále jsme byli více na polovině hostů. První vážnější výpad na naší stranu však  skončil branku. V 17 minutě zahráli hosté roh a jejich střelu nejprve z brankové čáry odvrátil Vondřich, ale na ránu Radima Sádlíka k tyči byl Hrušák krátký. Vzápětí mohlo být srovnáno. Sám na velkém se ocitl Matoušek,ale minul branku hostů. Ve 21 minutě kopal trestný kop Lukeštík, Sádlík míč vyrazil jen před sebe, ale více, jak závar jsme nedokázali vyprodukovat. Ve 22 minutě pohrdl vyrovnáním Gottvald, který se po centr Matoušek ocitl zcela sám v malém vápně, ale hlavou brankovou konstrukci netrefil. Poté se ve dvou střeleckých příležitostech ocitl Raška, Dvakrát byl zapomenutý ve vápně a dvakrát minul. Ve 33 minutě přišel pas hostů za obranu a Hrušák musel prchnout za vápno a jen těsně odkopnout před dotírajícím Sádlíkem. V 39 minutě nejprve Hrušák střelu vyrazil a z následné dorážky se trefil Staněk. Ve 42 minutě zamotal Nedoklanov Šmerdu, posadil míč na hlavu Machálka a ten se nemýlil. Zatímco my zahodili vše, co mohli, hosté téměř vše proměnili.

     V úvodu druhé půle přišel náš očekávaný tlak, který jsme korunovali v 57 minutě. Lukeštík rozehrál trestný kop a našel hlavu Pavla Jelínka, který vykřesal naději. Jenomže o dvě minuty později přišlo přečíslení 3 na 1, které hosté sehráli excelentně, a do prázdné zakončoval Machálek. Tento okamžik prakticky rozhodl o osudu zápasu. My se sice snažili, ale hra byla nepřesná a křečovitá. Naopak v 60 a 64 minutě běžel sám na Hrušáka Machálek, ale náš brankář zasáhl excelentně.  Třetí souboj už hostující Machálek vyhrál, udělal kličku nejen Hrušákovi, ale i vracejícím se bekům a skvostně zakončil do prázdné. Závěr zápasu jsme dohrávali v křeči.

     Hosté vyhráli naprosto zaslouženě. To, co nás pronásleduje celé jaro, se nyní projevilo. Nedokážeme dát branku z jasných šancí a poté lacino inkasujeme.