Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKD - Ivanovice

36. P. Kabele , 38. P. Kabele , 71. D. Lukeštík - 4. L. Doupovec , 7. L. Doupovec
FK Drnovice: R. Hrušák - J. Vondřich , J. Ignačák , J. Gottvald , V. Kučera (69. L. Šmerda)    - M. Strnad , R. Pytela (75. J. Raška)    , M. Němec , D. Lukeštík (78. D. Polášek)    - M. Petřek (33. L. Ambroz)    , P. Kabele

ŽK: 43. L. Ambroz , 49. M. Němec , 90. J. Vondřich - 54. D. Gergely , 59. P. Deutsch , 61. T. Stašo .
 

Zasloužený obrat domácích
    Zajímavý duel se hrál v sobotu po obědě v Drnovicích kam zavítaly Ivanovice na Hané. Ty v posledních zápasech dvakrát vyhrály a nastřílely svým soupeřům devět branek. Domácí v posledním zápase propadli v Hodějicích a tak měli co napravovat.
 
     Oba celky mají problémy se sestavou. Domácím chybí několik zraněných hráčů a tak využívají dorostence. To stejné lze říci i o Ivanoviích, kteří do Drnovic nepřivezli žádného náhradníka a z různých příčin chyběl Vojtěch Kabele, Boniatti či disciplinárně potrestaný Chmelař.
     Skvostný úvod měli hosté z Ivanovic. Prakticky z prvních dvou střel dali branku a šli do trháku. Nejprve ve 4.minutě si našel nikým neatakován Doupovec míč, který byl přetažený na zadní tyč a poslal hosty do vedení. Neuplynuly ani tři minuty a hosté se radovali podruhé. Po rozehraném rohovém kopu propadl míč za hranici vápna, kde ho jeden z hráčů Ivanovic poslal do pokutového území, kde ho tečoval Doupovec a bylo to 0:2. Ivanovice daly domácím dokonalé K.O. a ti se z něho více jak deset minut vzpamatovávali. Poprvé se přiblížili na dostřel Klimkovi branky v 17.minutě, kdy Ignačák střílel zpoza velkého nad bránu. Až ve 25.minutě se dostali do velké příležitosti a to, když se do vápna vřítil Kabele, ale vystřelil mimo bránu. Tento okamžik, jakoby nastartoval změnu kurzu v zápase. Domácí zvýšili tempo a zatlačili hosty na jejich polovinu. Z tohoto vývoje vybočila akce veterána Olejníčka, který se řítil sám na Hrušáka, ale byl dostižen duem obránců Drnovic a nestačil zakončit. Tlak domácích postupně sílel a ve 36 minutě byl poprvé zužitkován. Lukeštík uvolnil křižní nahrávkou z levé strany Kabeleho a ten trefil odkrytou část branky. O dvě minuty později bylo srovnáno. Domácí uzamkli hosty ve vápně a po sérii střel se jako poslední u míče objevil opět Kabele a srovnal skóre. Ve 40 minutě zahrávají domácí roh, na který vyskočil Gottvald, ale Klimek byl na místě. Více se do první části nevešlo.
     
     Druhý poločas se zcela odvíjel v režii domácího celku. Ten doslova přikoval svého soupeře na jeho polovinu a vytvářel se spoustu nebezpečných situací. Jen za prvních 15 minut druhé části se mohlo skóre měnit několikráte. Z těch největších šancí lze připomenout tu Kabeleho z 55 minuty, kdy byl se ve vápně, ale minul. O dvě minuty později Lukeštík zcela osamocen z úhlu minul protilehlou týč. V 60 minutě střílí Gottvalda do odkryté branky, ale jeden z hráčů hostů stačí míč odvrátit na roh. V 63 minutě našel Vondřich Strnada, ale ten zcela sám mířil vedle. Až v 71 minutě se měnilo skóre. Hostující hráči tak dlouho lákali hráče domácích, až na to doplatili. Zpětná nahrávka na brankáře Klimka byla hodně pomalá a ten neměl míč čas dobře odkopnout, toho se zmocnil Ambroz a předložil ho před prázdnou branku Lukeštíkovi, který rozhodl o osudu zápasu. V dalších šancích se postupně ocitl Polášek, Němec a Raška, ale bez brankového vyjádření. Hosté za celý druhý poločas nezamířili mezi tři tyče. Za pozornost stál pouze průnik Pýrka, který byl zastaven faulem, ale následný trestný kop poslal Deutsch mimo branku. Domácí otočili vývoj zápasu a za výkon, hlavně v druhé části hry, si výhru zasloužili.


Ohlasy k zápasu

Zbyněk Zbořil, trenér FKD::    "Vstup do zápasu asi už nemůže být horší. Ve 4. a v 7.minutě jsme dostali po dvou standartkách rychlé góly a než vlastně zápas začne, tak hrajete s handicapem 0:2. To by zamávalo s jinými mužstvy, než jsme my a na naší hře to bylo znát. Těžko jsme zápas dostávali do tempa, protože se víc stálo a zdržovalo, než hrálo. Podařilo se nám tempo stupňovat a do konce poločasu jsme dali dva podobné góly. Po změně stran už to byl zápas na jednu bránu, ale dlouho jsme si nedokázali v šancích poradit s klidem. Hned ve 46.minutě jsme zápas mohli otočit, ale rychlou akci zakončil Lukeštík těsně vedle. Pak jsme selhali v dalších šancích a tak nám museli pomoct hosté, kteří pod tlakem chybovali v rozehrávce ve vlastním vápně a darovali nám tak vítězný gól. Měli jsme pak možnost několikrát definitivně rozhodnout, ale nepodařilo se a hosté mohli do konce zápasu myslet na bod. Do ničeho jsme je nepustili, ale udělali jsme si dnes zápas složitější, než musel být. Kluky to stálo hodně sil, bylo to zbytečně nervózní a mohlo nás to stát i body. Na druhou stranu musím borce pochválit za přístup a nasazení, které nám tak chybí na hřištích soupeřů. Vítězství to dnes bylo vydřené, ale zcela zasloužené."


Autor: Antonín Petlach